• Urjalan Keinukaluste
  • Urjalan Keinukaluste
  • Urjalan Keinukaluste

Jalaskeinut kestävät isältä pojalle

Teemme perinteiset jalaskeinut perinteisellä puusepäntyöllä ja vain tarkoin valikoiduista materiaaleista, suomalaisesta koivusta. Tutustu perinteisiin jalaskeinuihimme ja ota yhteyttä!

Urjala


Urjala-keinu

Perinteikkään Urjala-keinun juuret ovat 1800-luvulla. Se on ensimmäinen ja alkuperäinen keinutuolimallimme. Me valmistamme Urjala-keinua myös leveämmällä penkillä sekä näyttävänä kahdenistuttavana versiona. Urjala-keinusta on saatavilla myös kaunis lastenkeinu.

Kotikeinu


Kotikeinu

Urjala-keinua sirompi malli joka poikkeaa perinteisestä 1800-luvun mallista yksinkertaisimmilla sorvipinnoilla sekä suoralla hartialaudalla. Kotikeinu on valmistettu umpikoivusta kuin kaikki muutkin Keinukalusteen keinuvat tuotteet.

Rebekka-keinu


Rebekka-keinu

Jalaskeinujen joukon uutuus on kevyt, pinnatuolimainen Rebekka. Se mahtuu pienempäänkin asuntoon ja on mukava myös lyhyemmille keinujille. Rebekka soveltuu jokaiseen kotiin, on sitten kyseessä opiskelijan ensiasunto tai perheen perinnekoti. Rebekka keinun voi tuunata herkulliseksi omaan kotiin soveltuvaksi vaikka lempivärillä maalaten.

Rebekka-tuoli


Rebekka-tuoli

Kevyen oloinen pinnatuoli on vankka korotettu malli, mistä on helppo nousta käsipuiden avulla. Rebekka tuolissa ei tarvitse pelätä, että se keinuu liikaa taaksepäin, koska se pysyy tukevasti paikallaan!

Fuuga-keinu


Fuuga-keinu

Fuuga keinu on suunnittelija Kalle Rankan taidonnäyte. 2000-luvulle päivitetty keinutuoli on Urjalan Keinukalusteen ensimmäinen tuotantoon tullut tuote, mikä ei ole Saaren perheen suunnittelema. Fuuga vallitsee modernilla ulkoasullaan ja siinä on uskomattoman hyvä istua! 

Jalaskeinujen valmistaminen

Perinteisten jalaskeinujen yksi tunnusomaisimmista piirteistä ovat kauniit sorvaukset, jotka koristavat Urjala-keinun ja Kotikeinun jalkoja, jalkojen välipinnoja sekä käsinojien pinnoja. Pinnatuolimainen ja siro Rebekka-keinu on sorvattujen pinnojen kruunaamaton kuningatar, jonka pinnojen lukumäärä saattaa saada joskus kokeneemmankin sorvarin ja kokoajan pyörälle päästään.

Suunniteltu käytettäviksi

Jokainen keinu on uniikki ja vaatii siksi kokoajaltaan tarkkuutta ja kärsivällisyyttä. Istumamukavuutta ja esteettisyyttä lisäävät erilaiset kaartuvat osat, kuten selkäpinnat, hartialauta, käsinojat sekä penkki. Näistä etenkin penkin valmistus onkin monivaiheinen prosessi, joka pitää sisällään muun muassa sahausta, liimausta ja hiontaa - toisinaan myös verta, hikeä ja kyyneleitä. Luonnonmateriaalina puu käyttäytyy joskus ennalta arvaamattomasti, joten kokoamisvaihe vaatii tekijältään kylmähermoisuutta. Myös jalakset vaativat erityisosaamista, jotta ne keinuvat ja kestävät hyvin.

Viimeinen silaus

Pintakäsittelijä antaa keinuille viimeisen silauksen. Käytämme laadukkaita pintakäsittelyaineita ja kierrätämme niistä aiheutuvan metallijätteen. Tummemmissa väreissä keinu petsataan ja sitten pohjalakataan. Vaaleammissa väreissä petsi sekoitetaan suoraan pohjalakkaan. Kun pohjalakka tai -maali on kuivunut, suoritetaan välihionta, jossa pystyyn nousseet puunsyyt hiotaan tasaisiksi. Lopuksi keinu saa ylleen vielä kerroksen pintalakkaa tai -maalia.

Verhoilu

Aivan lopuksi keinuun voidaan asiakkaan toiveesta kiinnittää vielä verhoilu. Verhoilut teetämme kotimaisena alihankintatyönä ja kiinnitämme ne keinuun verstaalla. Lopuksi pohjaan lyödään vuosiluku ja tuotemerkki, ja keinu on valmis lähetettäväksi asiakkaalle. Huolella valmistetut keinumme ovat tulosta vankasta käsityötaidosta, ympäristön huomioimisesta ja suomalaisen osaamisen arvostuksesta.

Ammattitaitoiselle henkilökunnallemme on kunnia-asia valmistaa kestäviä ja kauniita kotimaisia keinutuoleja.