• Urjalan Keinukaluste
  • Urjalan Keinukaluste
  • Urjalan Keinukaluste

Laakeri- ja jousikeinut

Valmistamme kaikki laakeri- ja jousikeinut suomalaisista raaka-aineista perinteisellä puusepäntyöllä. Tutustu kaikkiin tuotteisiimme, valitse niistä itsellesi sopivin ja ota yhteyttä!

Sakari-keinut

Sakari keinutuoli

Sakari keinutuoli. Kuulalaakereilla keinuva Sakari on saanut upean vastaanoton trendikkään muotoilun ja loistavan istuinmukavuuden takia. Tuote on suunniteltu sopivaksi kotikäyttöön tai julkitiloihin. Tilaa keinu vie vähemmän kuin nojatuoli ja tuottaa kaikki keinumisesta saadut hyödyt käyttäjälle. Runko on valmistettu umpikoivusta ja verhoilut ovat myös kotimaista valmistusta.

Dallas


Dallas

Suosittua kuulalaakerikeinua on valmistettu Urjalan Keinukalusteella jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Keinu ei vie sen enempää tilaa kuin nojatuolikaan ja on ainakin yhtä mukava istua. Keinuvan rahinsa kanssa saavutetaan maksimaalinen istumamukavuus.

Rauha


Rauha

Laakerikeinu Rauhassa yhdistyy kaunis Kalle Rankan muotoilu sekä erittäin hyvä istuma-asento. Rauha on moderni nojatuolin korvike, missä yhdistyy keinumisen hyväksi todetut vaikutukset. Keinuminen piristää mieltä ja edistää terveyttä!

Karoliina


Karoliina

Klassisen kaunista, runsain sorvauksin koristettua Karoliina-jousikeinua alettiin valmistaa Urjalan Keinukalusteella jo 1980-luvun alussa. Koska Karoliina keinuu jousien avulla, se vie vähemmän lattiatilaa kuin perinteiset jalaskeinut. Suhteellisen korkeasta keinusta on helppo nousta ylös, ja istumamukavuutta lisäävät myös kaareva ristiseläntuki ja hartialauta sekä käännettävä jalkatuki.

Kehro ja Kokko


Kehro ja Kokko

Jousikeinujemme modernimmat ”sisarukset” ovat Kehro ja Kokko. Niissä sorvaukset ovat paljon Karoliinaa pelkistetymmät eivätkä yläosaltaan eroa toisistaan. Keinut erottaa toisistaan jalkatuki: Kehrossa se on kiinteä ja Kokossa kääntyvä. Myös istuma-asennoiltaan keinut poikkeavat hieman toisistaan.

Saunakeinu


Saunakeinu

Terassille, parvekkeelle tai saunan kuistille tarkoitettu keinutuoli on keinukalusteen viimeisintä aikuistenkeinutuotantoa. Keinukalusteella on mallisuoja kyseiseen tuotteeseen ja keinumismekanismiin on saatu kaksi patenttia.


Laakeri- ja jousikeinujen valmistaminen

Jousikeinuihimme kuuluvat perinteinen, koristeellisin sorvauksin koristeltu Karoliina sekä pelkistetymmät Kehro ja Kokko. Myös Saunakeinu keinuu jousien avulla. Jousikeinut ovat lähempänä perinteisiä jalaskeinuja. Niiden jalakset ovat hyvin lyhyet ja ne kiinnitetään jousien avulla kehikkoon, jonka päällä ne keinuvat. Jousikeinuissamme yläosa ja alaosa pintakäsitelläänkin erikseen, minkä jälkeen ne kiinnitetään toisiinsa jousilla. Karoliinassa ja Kokossa käytämme vipujen avulla käännettävää jalkatukea, joka on tarvittaessa helppo kääntää pois tieltä. Kehrossa jalkatuki on kiinteä.

Petsaus ja pohjalakkaus

Kaikkien näitten erikseen pintakäsiteltävien osien vuoksi petsaaminen on tarkkaa värisilmää vaativaa työtä, koska osista on saatava samansävyiset ja tasalaatuiset. Tummissa väreissä osat petsataan ensin ja pohjalakataan sen jälkeen. Vaaleissa väreissä petsi sekoitetaan suoraan pohjalakan joukkoon. Kuivumisen jälkeen keinut välihiotaan, ja lopuksi levitetään pintalakka. Käytämme kestäviä Tikkurilan ja Beckerin lakkoja, joilla saadaan aikaan kauniin himmeästi kiiltävä lakkapinta. Saunakeinut käsittelemme kosteutta kestävällä puuöljyllä. Kierrätämme pintakäsittelyaineista aiheutuvan metallijätteen.

Verhoilu

Kokoamisen jälkeen keinuihin kiinnitetään verhoilut. Jousikeinuissa verhoilujen alla on vaneripohja, joka helpottaa tuolista nousemista. Laakerikeinuissamme on miellyttävän joustava joustinpohja. Teetämme verhoilumme kotimaisena alihankintatyönä. Verhoilujen täytteenä on pitkään kimmoisuutensa säilyttävää vaahtomuovia, ja verhoilukankaina käytämme muun muassa kauniita kotimaisia Annalan kankaita. Julkitiloihin suunnitellut verhoilut valmistetaan kosteussuojalla varustetuista paloturvallisista kankaista. Huolella valmistetut keinumme ovat tulosta vankasta käsityötaidosta, ympäristön huomioimisesta ja suomalaisen osaamisen arvostuksesta.