Rebekka-tuoli

Kevyen oloinen pinnatuoli on vankka korotettu malli, mistä on helppo nousta käsipuiden avulla. Rebekka tuolissa ei tarvitse pelätä, että se keinuu liikaa taaksepäin, koska se pysyy tukevasti paikallaan!

Jalaskeinujen valmistaminen

Perinteisten jalaskeinujen yksi tunnusomaisimmista piirteistä ovat kauniit sorvaukset, jotka koristavat Urjala-keinun ja Kotikeinun jalkoja, jalkojen välipinnoja sekä käsinojien pinnoja. Pinnatuolimainen ja siro Rebekka-keinu on sorvattujen pinnojen kruunaamaton kuningatar, jonka pinnojen lukumäärä saattaa saada joskus kokeneemmankin sorvarin ja kokoajan pyörälle päästään.

Suunniteltu käytettäviksi

Jokainen keinu on uniikki ja vaatii siksi kokoajaltaan tarkkuutta ja kärsivällisyyttä. Istumamukavuutta ja esteettisyyttä lisäävät erilaiset kaartuvat osat, kuten selkäpinnat, hartialauta, käsinojat sekä penkki. Näistä etenkin penkin valmistus onkin monivaiheinen prosessi, joka pitää sisällään muun muassa sahausta, liimausta ja hiontaa – toisinaan myös verta, hikeä ja kyyneleitä. Luonnonmateriaalina puu käyttäytyy joskus ennalta arvaamattomasti, joten kokoamisvaihe vaatii tekijältään kylmähermoisuutta. Myös jalakset vaativat erityisosaamista, jotta ne keinuvat ja kestävät hyvin.

Viimeinen silaus

Pintakäsittelijä antaa keinuille viimeisen silauksen. Käytämme laadukkaita pintakäsittelyaineita ja kierrätämme niistä aiheutuvan metallijätteen. Tummemmissa väreissä keinu petsataan ja sitten pohjalakataan. Vaaleammissa väreissä petsi sekoitetaan suoraan pohjalakkaan. Kun pohjalakka tai -maali on kuivunut, suoritetaan välihionta, jossa pystyyn nousseet puunsyyt hiotaan tasaisiksi. Lopuksi keinu saa ylleen vielä kerroksen pintalakkaa tai -maalia.

Verhoilu

Aivan lopuksi keinuun voidaan asiakkaan toiveesta kiinnittää vielä verhoilu. Verhoilut teetämme kotimaisena alihankintatyönä ja kiinnitämme ne keinuun verstaalla. Lopuksi pohjaan lyödään vuosiluku ja tuotemerkki, ja keinu on valmis lähetettäväksi asiakkaalle. Huolella valmistetut keinumme ovat tulosta vankasta käsityötaidosta, ympäristön huomioimisesta ja suomalaisen osaamisen arvostuksesta.

Ammattitaitoiselle henkilökunnallemme on kunnia-asia valmistaa kestäviä ja kauniita kotimaisia keinutuoleja.

Kuvaus

Keinutuolien runkovärit ja verhoilukankaat

Lakkaamme tuotteemme itse laadukkaasti, jotta voimme taata asiakkaillemme vain laadukkaan lopputuloksen. Valmistamme myös verhoilut kokonaan Suomessa ja suosimme kangasvaihtoehdoissamme muun muassa Annalan kankaita. 

Tietysti räätälöimme keinutuoliemme verhoilut omista kangastoiveista. Kysy lisää!

Runkovärit

  • Valkoinen maalattu
  • Puuöljyt
  • Pyökkipetsi
  • Koivulakka
  • Ruskea petsi
  • Pähkinä
  • Tilausvärit: Tikkurilan Dicco Color petsikartta sekä sisämaalien tunne väri kartastot oman valinnan mukaan. Tilausväreistä lisähinta.