• Urjalan Keinukaluste
  • Urjalan Keinukaluste
  • Urjalan Keinukaluste

Petri Saari jatkaa perheyrityksen perinteitä

Olemme perinteinen puusepäntehdas, jossa keinutuolit valmistuvat perinteisellä puusepäntyöllä tarkkaan valituista raaka-aineista. Teemme kaikki työvaiheet itse, joten tontiltamme löytyy tehtaan lisäksi myös lankkutapulit, puukuivuri ja lämpökeskus.

Alun perin verstas rakennettiin Kokon vanhaan kansakouluun. Sittemmin halleja on jatkettu jokaiseen suuntaan ja nyt Petri Saari perheineen asuu kansakoulun toisessa päässä.

Keinutuolit periytyvät Saaren suvussa isältä pojalle

Puusepänverstaan toiminnan aloitti Olavi Saari sodasta palattuaan vuonna 1947. Hänen poikansa Seppo Saari kiinnostui myös puuntyöstöstä ja alkoi Kokon vanhassa kansakoulussa valmistaa keinutuoleja. Ensimmäiset Urjala-jalaskeinut myytiin huonekaluliikkeisiin vuonna 1975.

Verstaan vieressä kasvanut Petri Saari halusi myös jatkaa isänsä ja isoisänsä perinnettä. Vuonna 2004 Urjalan Keinukaluste vaihtoi omistajaa, mutta tuotteet ja tuotanto ovat säilyneet perinteisinä.

Vuosien varrella Petri on kehittänyt konekantaa ja satsannut tuotekehitykseen. Nyt perinteisten keinutuolien rinnalle rakennetaan nykykoteihinkin sopivia ratkaisuja. Yrityksen tarkoituksena on valmistaa laadulla erottuvia tuotteita ja kannustaa muita samalla alalla työskenteleviä tähtäämään samaan tavoitteeseen.