Urjalan Keinukaluste on perinteitä vaaliva perheyritys

Keinutuolit periytyvät Saaren suvussa isältä pojalle

Puusepänverstaan toiminnan aloitti Olavi Saari sodasta palattuaan vuonna 1947. Hänen poikansa Seppo Saari kiinnostui myös puuntyöstöstä ja alkoi Kokon vanhassa kansakoulussa valmistaa keinutuoleja. Ensimmäiset Urjala-jalaskeinut myytiin huonekaluliikkeisiin vuonna 1975.Verstaan vieressä kasvanut Petri Saari halusi myös jatkaa isänsä ja isoisänsä perinnettä. Vuonna 2004 Urjalan Keinukaluste vaihtoi omistajaa, mutta tuotteet ja tuotanto ovat säilyneet perinteisinä.

Vuosien varrella Petri on kehittänyt konekantaa ja satsannut tuotekehitykseen. Nyt perinteisten keinutuolien rinnalle rakennetaan nykykoteihinkin sopivia ratkaisuja. Yrityksen tarkoituksena on valmistaa laadulla erottuvia tuotteita ja kannustaa muita samalla alalla työskenteleviä tähtäämään samaan tavoitteeseen.

Raaka-aineet tulevat lähialueilta

Ostamme raaka-aineen, pääosin koivupuun, lähialueen metsänomistajilta. Saamme koivutukit pääosin harvennushakkuista ja valtaosa puusta on peräisin sertifioidusta metsästä. Olemme osana myös lähialueiden metsien kehitystä ja metsänhoitoa, jotta voimme varmistaa laadukkaan koivupuun saamisen myös tulevaisuuden tarpeisiimme.Suomen metsät ovat tuottaneet vuosisatoja kaunista sekä kestävää puuta, joten haluammekin omalla toiminnallamme edistää kotimaista metsänhoitoa.
Toimintamme on ekologista
Huomioimme ekologisuuden niin puuntyöstövaiheessa kuin tehtaan ympäristössä. Työmme ei aiheuta minkäänlaisia haitallisia päästöjä luontoon tai vesistöön, emmekä myöskään tuota melua naapuristoon.
Puuroskan uudelleenkäytämme lämmitysenergiaksi
Hyödynnämme puuntyöstöstä tulevan purun ja puuroskan puruputkia pitkin tai hakkurin kautta lämpökeskukseen, jossa käytämme sitä biopolttoaineena. Tällä energialla lämmitämme koko tehtaan sekä kaksi taloa.
Tuotamme vain vähän jätettä
Kierrätämme kaikki pintakäsittelyaineista aiheutuvat metalliroskat ja pakkausmateriaaleista aiheutuvat pahvit. Hävitämme myös käytetyt akut ja muut ongelmajätteet asianmukaisesti toimittamalla ne keräyspisteisiin.

Ota yhteyttä ja kysy tuotteistamme lisää!

Urjalan Keinukaluste on laadullisesti Suomen johtava puuntyöstöalan yritys. Valmistamme tuotteet kokonaan käsityönä ja 100% kotimaisista raaka-aineista. Ota yhteyttä!