• Urjalan Keinukaluste
  • Urjalan Keinukaluste
  • Urjalan Keinukaluste

Keinutuolin jalostusprosessi - koivutukista keinutuoliksi

Ostamme koivutukit Urjalan ja sen lähialueen metsistä. Tukit toimitetaan Keinukalusteelle, jossa sahaamme ne tuotantoon soveltuviksi lankuiksi. Ulkokuivaamme lankkuna 1-3 vuotta niiden paksuudesta riippuen ja sen jälkeen suoritamme parin viikon koneellisen kuivauksen.

Huolellisesti kuivattu puutavara tuodaan kuivurista tehtaalle, jossa jokainen puunpätkä tietää paikkansa ja tulevan muotonsa jo saapuessaan sisälle puuseppien käsittelyyn.

Tuotteet laatukäsityönä

Valmistamme keinutuolit pitkälti käsityönä. Pelkästään Urjala-jalaskeinun penkissä on kymmeniä työvaiheita, jotka pitää suorittaa huolellisesti jokaista yksityiskohtaa ajatellen.

Keinujen tuotantoa helpottaa ja nopeuttaa CNC-ohjattu jyrsin sekä sorvi. Silti jokainen osa vaatii perinteisiä puuntyöstökaluja ja ammattitaitoisia käsiä.

Toimitamme kaikkialle Suomeen

Kaikki sisäkäyttöön tarkoitetut huonekalumme toimitamme valmiiksi kasattuina. Parveke- ja terassikäyttöön tarkoitetut keinutuolit tulevat puolikasattuina pakkauksessa. Pakkaamme keinutuolit niihin erityisesti tarkoitettuihin pakkauslaatikoihin, jotta ne säilyvät vahingoittumattomina kuljetuksessa.

Urjalan ja sen lähialueen koivut lähtevät keinutuoleina ympäri Suomea toisinaan ympäri maailmaa tuottamaan nautintoa lopulliselle käyttäjälleen.