Yritys

Urjalan Keinukaluste on perinteitä vaaliva perheyritys

Olemme perinteinen puusepäntehdas, jossa keinutuolit valmistuvat perinteisellä puusepäntyöllä tarkkaan valituista raaka-aineista. Olemme täysin kotimainen ja ympäristöystävällinen yritys.

Valmistamme keinutuoleja jo kolmannessa polvessa. Petri Saari jatkaa perheyrityksen perinteitä.

Alun perin verstas rakennettiin Kokon vanhaan kansakouluun. Sittemmin halleja on jatkettu jokaiseen suuntaan ja nyt Petri Saari perheineen asuu kansakoulun toisessa päässä.

Keinutuolit periytyvät Saaren suvussa isältä pojalle

Puusepänverstaan toiminnan aloitti Olavi Saari sodasta palattuaan vuonna 1947. Hänen poikansa Seppo Saari kiinnostui myös puuntyöstöstä ja alkoi Kokon vanhassa kansakoulussa valmistaa keinutuoleja. Ensimmäiset Urjala-jalaskeinut myytiin huonekaluliikkeisiin vuonna 1975.

Verstaan vieressä kasvanut Petri Saari halusi myös jatkaa isänsä ja isoisänsä perinnettä. Vuonna 2004 Urjalan Keinukaluste vaihtoi omistajaa, mutta tuotteet ja tuotanto ovat säilyneet perinteisinä.

Vuosien varrella Petri on kehittänyt konekantaa ja satsannut tuotekehitykseen. Nyt perinteisten keinutuolien rinnalle rakennetaan nykykoteihinkin sopivia ratkaisuja. Yrityksen tarkoituksena on valmistaa laadulla erottuvia tuotteita ja kannustaa muita samalla alalla työskenteleviä tähtäämään samaan tavoitteeseen.

Keinutuolin jalostusprosessi – koivutukista keinutuoliksi

Ostamme koivutukit Urjalan ja sen lähialueen metsistä. Tukit toimitetaan Keinukalusteelle, jossa sahaamme ne tuotantoon soveltuviksi lankuiksi. Ulkokuivaamme puun lankkuna 1-3 vuotta lankkujen paksuudesta riippuen ja sen jälkeen suoritamme parin viikon koneellisen kuivauksen.

Huolellisesti kuivattu puutavara tuodaan kuivurista tehtaalle, jossa jokainen puunpätkä tietää paikkansa ja tulevan muotonsa jo saapuessaan sisälle puuseppien käsittelyyn.

Tuotteet laatukäsityönä

Valmistamme keinutuolit pitkälti käsityönä. Pelkästään Urjala-jalaskeinun penkissä on kymmeniä työvaiheita, jotka pitää suorittaa huolellisesti jokaista yksityiskohtaa ajatellen.

Keinujen tuotantoa helpottaa ja nopeuttaa CNC-ohjattu jyrsin sekä sorvi. Silti jokainen osa vaatii perinteisiä puuntyöstökaluja ja ammattitaitoisia käsiä.

Toimitamme kaikkialle Suomeen

Kaikki sisäkäyttöön tarkoitetut huonekalumme toimitamme valmiiksi kasattuina. Parveke- ja terassikäyttöön tarkoitetut keinutuolit tulevat puolikasattuina pakkauksessa. Pakkaamme keinutuolit niihin erityisesti tarkoitettuihin pakkauslaatikoihin, jotta ne säilyvät vahingoittumattomina kuljetuksessa.

Urjalan ja sen lähialueen koivut lähtevät keinutuoleina ympäri Suomea toisinaan ympäri maailmaa tuottamaan nautintoa lopulliselle käyttäjälleen.

Keinutuolimme tehdään täysin kotimaisista raaka-aineista

Sijaitsemme Kokkojärven rannassa kauniilla maaseudulla. Valmistamme keinutuolimme laadukkaasti ympäristöä unohtamatta. Ympäristöstä huolehtiminen onkin meille tärkeä asia oman viihtyvyytemme vuoksi sekä myös tuotantomme kannalta.

Raaka-aineet tulevat lähialueilta

Ostamme raaka-aineen, pääosin koivupuun, lähialueen metsänomistajilta. Saamme koivutukit pääosin harvennushakkuista ja valtaosa puusta on peräisin sertifioidusta metsästä. Olemme osana myös lähialueiden metsien kehitystä ja metsänhoitoa, jotta voimme varmistaa laadukkaan koivupuun saamisen myös tulevaisuuden tarpeisiimme.

Suomen metsät ovat tuottaneet vuosisatoja kaunista sekä kestävää puuta, joten haluammekin omalla toiminnallamme edistää kotimaista metsänhoitoa.

Toimintamme on ekologista

Huomioimme ekologisuuden niin puuntyöstövaiheessa kuin tehtaan ympäristössä. Työmme ei aiheuta minkäänlaisia haitallisia päästöjä luontoon tai vesistöön, emmekä myöskään tuota melua naapuristoon.

Puuroskan uudelleenkäytämme lämmitysenergiaksi

Hyödynnämme puuntyöstöstä tulevan purun ja puuroskan puruputkia pitkin tai hakkurin kautta lämpökeskukseen, jossa käytämme sitä biopolttoaineena. Tällä energialla lämmitämme koko tehtaan sekä kaksi taloa.

Tuotamme vain vähän jätettä

Kierrätämme kaikki pintakäsittelyaineista aiheutuvat metalliroskat ja pakkausmateriaaleista aiheutuvat pahvit. Hävitämme myös käytetyt akut ja muut ongelmajätteet asianmukaisesti toimittamalla ne keräyspisteisiin.